Měsíční archiv: Říjen 2022

31 Říj 2022

NIMBY: Ano, ale ne na mém dvorku

V poslední době se množí protesty lidí a obcí proti tomu, aby se u nich postavila nějaká veřejně potřebná a prospěšná stavba. Není to fenomén jen český a existuje mezinárodní akronym NIMBY (Not in My Backyard).
29 Říj 2022

The Fallacy of Climate Financial Risk

john-h-cochrane The idea that climate change poses a threat to the financial system is absurd, not least because everyone already knows that global warming is happening and that fossil fuels are being phased out. The new push
27 Říj 2022

Budoucnost bez aut. Elektromobil bude jen pro bohaté, přiznali šéfové automobilek

Na letošním Pařížském autosalonu nechyběly premiéry nových vozů světových značek, horké novinky. Ale absentoval tu optimismus. Šéfmanažeři automobilek zkritizovali výsledky jednání Evropského parlamentu, který schválil návrh zákona o ukončení prodeje automobilů se spalovacími motory do roku 2035.
27 Říj 2022

Kamiony na vodík a elektřinu ovládnou trh do roku 2035

Milý čtenáři, v roce 2035 se vzbudíš do světa, který už v mnohém nebude podoben dnešku. Budovatelé Evropské Unie v Bruselu i u nás budou mít k dispozici moderní automatizované závody, zvládnou zemědělské práce a výrobu potravin průmyslovým způsobem,
26 Říj 2022

SEŠLI SE ZELENÍ EUROŠKŮDCI …

Všimli jste si, že včera, v pondělí 24. 10., proběhlo zasedání evropských ministrů životního prostředí? Ne? A přitom se jednalo o docela zásadních věcech… Máme tedy dobrý důvod, podívat se, co tam ti čarchmanti zase upekli.
25 Říj 2022

JESTLI NĚKDO CHCE MRZNOUT PRO NĚČÍ VELMOCENSKÉ ZÁJMY A HLOUPÉ ZELENÉ IDEOLOGIE, JE TO JEHO VĚC, AŤ KLIDNĚ ZMRZNE

„To, že nějaký gauner či psychopat někoho zavraždí, určitě neznamená, že manželství je pro všechny,“ komentuje nedávný incident v Bratislavě Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory, podle které je česká i slovenská společnost k sexuálním menšinám už dávno příkladně tolerantní. „Tihle
25 Říj 2022

Macron zlořečí USA kvůli dvojím standardům energetické politiky

Americké obchodní a energetické politiky vytvořily „dvojí standard“, který Evropu uvrhl do nárůstu cen za svůj zemní plyn, řekl v pátek francouzský prezident Emmanuel Macron.
22 Říj 2022

Demonstrace klimatických tyranů v Praze

I při demonstraci v Praze 21. 10. šlo o to státu něco nedemokraticky, přes hlavy občanů vnutit. Bude nám poroučet marketing?
21 Říj 2022

Trvale udržitelná říše lží

Hranice zavřené, letecký provoz 0, ale reklamy ještě po dlouhé měsíce kovidových lokdaunů lákaly do exotických rájů. Jasně, kdo mohl tušit, co přijde … ? Po zaplaceném čase se bilbordy vyměnily: Doma je jako u moře !
21 Říj 2022

Pomalu, zato draze. Budoucnost motorismu Evropy je v parodiích na auta

Paříž (od zpravodaje iDNES.cz) – V obýváku si vytyčte obdélník 2,5 x 1,25 m. A posaďte se do něj. I s dětmi. Prima, že? Nějak tak budete za pár let jezdit „autem“.
TOPlist