Měsíční archiv: Červen 2024

29 Čvn 2024

NĚJAK TĚM ELEKTROMOBILŮM DOCHÁZÍ ŠŤÁVA

Dle zjištění amerických průzkumů veřejného mínění se až 47 % majitelů elektromobilů v USA chystá v příštím kole opět koupit vůz se spalovacím motorem. Bezpochyby je k tomu vede jeden nebo více z následujících důvodů.
28 Čvn 2024

DUKOVANY: Kočkopes s nejistou budoucností

Jako mnoho jiných jsem přesvědčen, že naše republika jadernou energetiku potřebuje. Když se však podíváme zpět, vidíme, jak české vlády úspěšně blokují výstavbu nových jaderných bloků. Je to rozhodnutí zodpovědné a drahé, a proto se mu mnoho
27 Čvn 2024

Energie už zase zdražují, a to je jen začátek

Průmyslová produkce neustále meziročně klesá. Samozřejmě není na místě dělat závěry z jednoho měsíce. Ale data ukazují, že nejde o žádnou jednorázovou záležitost. Je to už trend. Prakticky poslední rok se průmysl zmenšuje.
27 Čvn 2024

Dánsko uvalí na své zemědělce uhlíkovou daň. Jako první na světě

Dánsko se rozhodlo zavést novou daň z emisí ze zemědělských podniků. Mělo by se jednat o jednu z prvních uhlíkových daní ze zemědělství na světě, která severské zemi pomůže s dosažením klimatických cílů. Nová zemědělská daň bude
26 Čvn 2024

Škoda prodlouží život Fabii, Kamiqu a Scale. Elektromobilizace totiž vázne

Škoda Auto prodlouži výrobu modelů Fabia, Kamiq a Scala do konce desetiletí. Důvodem je i pomalejší přeměna na elektromobilitu oproti předpokladům a velká poptávka ve světě. Podle původních očekávání automobilky měla být výroba ukončena dříve, ale transformace
26 Čvn 2024

Další zelený podraz: K čemu slouží renaturační zákon? Rakousko rozhodlo proti vlastní vůli. Co my a Slováci? Politici chránící lokaje. Na lid se dávno nehledí? Slovo mají zemědělci. Vyrazí do ulic s ještě větší rasancí?

KAREL BEK přináší komentář blogerky Slovanky o nové evropské legislativě, u níž se obává, že je dalším krokem směřujícím k likvidací tradičního zemědělství
25 Čvn 2024

Zamyšlení nad cenou silové elektřiny

Jsem konstruktér ve firmě zabývající se strojírenstvím primárně pro energetiku, takže mi není lhostejný problém elektroenergetického trhu, s nímž je něco v nepořádku. Nebudu se zabývat proč, kdo a za co může – to je politická otázka.
24 Čvn 2024

Výsměch „bílým“ fotbalistům. A pak německá zelená poslankyně už jen mazala a vysvětlovala

Místopředsedkyně německého Bundestagu Katrin Göringová-Eckardtová ze strany Zelených se postarala o pořádný rozruch. Vyjádřila se totiž k probíhajícímu fotbalovému šampionátu a učinila tak způsobem, za který se posléze musela omlouvat. Vyslechla si větu o rasismu.
24 Čvn 2024

„Uhlíková stopa firemní chlastačky“. Expertka vypočetla. Vávra četl a nevěřil

Herní vývojář Daniel Vávra se vysmál výpočtu uhlíkové stopy mediálního eventu, který představila biostatistička Markéta Pavlíková. „Nejzbytečnější parazit na světě vysvětluje, jak měřili uhlíkovou stopu firemní chlastačky,“ glosuje výpočet uhlíkové stopy Vávra na svém facebooku.
22 Čvn 2024

TEXTÍK: Trampoty s hmyzem

Blížící se úpadek civilizace je provázen vydáváním stále nesmyslnějších zákonů (VAROVÁNÍ: nejezte během čtení)
TOPlist