Jak politici a jejich loutky záměrně manipulují masami, aby jim vnutili klimatickou agendu

Uveřejněno dne 12 října 2024 000 7:00
Základy klimatické agendy položil Římský klub a kniha „Meze růstu,“ ve které byl předem člověk označen jako viník budoucí katastrofy. To bylo v roce 1972 – a jen o pár let později se rozjela hysterie o údajné nastávající době ledové.

Pak přišla 80. léta, a když bylo jasné, že se žádná doba ledová nekoná, přišli s ozonovou povídačkou. Pamatujete si ještě na nepřátelské freony? To byl ovšem jen přechod k „hlavnímu chodu“ – k údajnému globálnímu oteplování způsobenému lidmi.

Základ „oteplovačské“ agendy byl položen na začátku devadesátek –  a v podstatě pokračuje dodnes.

Nicméně vzhledem k tomu, že se téměř žádné předpovědi nesplnily – například v Arktidě je oproti předpovědím stále led a v Antarktidě ho nijak neubývá – začínají stále častěji namísto pojmu „globální oteplování“ používat „klimatická krize.“

To se pak dá využít na jakoukoli jinou případnou předpovídanou katastrofu. Podstatné je, že z této globální katastrofy musí být stále viněn člověk – stejně tak, jako je tomu již více než 50 let.

Připomeňme si nyní některé výroky, jejichž úkolem je vyvolat mezi masami paniku, aby se poté podřídily jakékoli agendě, která se bude v souvislosti s „omezováním CO2 a dusíku“ prosazovat.

Co nám tedy tvrdili politici a jejich loutky v posledních několika málo letech, aby nám dali najevo, že „je příliš pozdě?“

A začneme výrokem, který byl vysloven naposledy – přímo od čelních propagandistů z IPCC:

Lidstvo ztratilo šanci omezit globální oteplování pod 1,5 °C kvůli své neschopnosti snížit emise uhlíku, řekl britskému tisku profesor Jim Skea, předseda Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC).

Skea řekl, že je „příliš pozdě“ zastavit Spojené království a Evropu před přehříváním, ale měli bychom se snažit zůstat pod 2 °C v tomto století.

Není to samozřejmě poprvé, co už je „příliš pozdě“…

  • V září 2024 generální tajemník OSN António Guterres řekl, že „svět je v nebezpečných vodách“ a že „lidé, kteří jsou dnes naživu, mohou být svědky několikametrového vzestupu mořské hladiny v důsledku změny klimatu.“
  • „Hrozba změny klimatu je existenční a je tady a teď,“ řekl britský premiér Keir Starmer ve svém projevu na Valném shromáždění OSN v září 2024.
  • „Klimatická krize se rychle zrychluje,“ řekla Ursula von der Leyen, předsedkyně Evropské komise, v červenci 2024.
  • V dubnu 2024 Simon Stiell, výkonný tajemník Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu, řekl, že lidstvu zbývají jen dva roky na záchranu planety.
  • „Každý, kdo úmyslně popírá dopady změny klimatu, odsuzuje americký lid k velmi nebezpečné budoucnosti,“ prohlásil americký prezident Joe Biden v listopadu 2023.
  • „Pokud dnes nepodnikneme seriózní opatření v oblasti změny klimatu, zítra bude pro naše děti pozdě,“ zdůraznil tehdejší britský premiér Boris Johnson na COP26 v listopadu 2021.
  • V únoru 2021 řekl britský ekolog a aktivista Sir David Attenborough na zasedání Rady bezpečnosti OSN o klimatu, že je již příliš pozdě na to, aby se zabránilo vážným změnám klimatu.
  • V dubnu 2018 Mayer Hillman, emeritní vedoucí pracovník Institutu politických studií University of Westminster, řekl Guardianu, že „jsme odsouzeni k záhubě“ a na zastavení změny klimatu je příliš pozdě.

Mohli bychom jít samozřejmě zpět až k onomu roku 1972, ale to by už bylo na jednu velkou, pořádně tlustou knihu, neboť slova, že je „příliš pozdě“ jsme mohli slyšet neustále.

Pokaždé bylo pozdě na něco jiného: jednou se očekávalo, že umrzneme, jindy, že dojde ropa, poté, že zmizí ozonová díra a nyní se údajně svět uvaří…

A viníkem předpovídané katastrofy vždy byl – a stále je – pouze ČLOVĚK…

Nakonec je celkem jasné, oč Římskému klubu, který za klimatickou agendou stojí, jde.

To zmínil v roce 2017 i jeho člen Dennis Meadows – dodnes žijící autor knihy Meze růstu, která je manuálem klimaalarmistů:

„Mohli bychom mít osm nebo devět miliard, pravděpodobně pokud budeme mít velmi silnou diktaturu, která bude chytrá… a lidé budou mít nízkou životní úroveň…

Ale my chceme svobodu a chceme vysokou životní úroveň, tak budeme mít miliardu lidí.

A teď jsme na sedmi miliardách, takže to musíme snížit. Doufám, že se to může stát pomalu, relativně pomalu a způsobem, který je relativně rovnocenný, víte, aby lidé sdíleli zkušenosti.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist