Měsíční archiv: Březen 2011

31 Bře 2011

Německá jaderná hysterie je politická vyčůranost

Politici v jistém okamžiku dokáží být velmi rychlými a obratnými. I takové neštěstí, jaké se stalo v Japonsku dokáže nádherně prospět mediálnímu obrazu politiků. Jaderná elektrárna Fukušima se stává vstupenkou k dalším volebním úspěchům, proto je dobré
31 Bře 2011

Jaderný terorismus v přímém přenosu

Mikrosieverty hrozí, média oblbují, politici blbnou Po jaderných haváriích na japonských elektrárnách popadl média, lid obecný i politiky protiatomový amok. Angela Merkelová v rámci předvolební kampaně nejdříve pozastavila rozhodnutí o prodloužení provozu německých jaderek, načež v úterý
31 Bře 2011

Fukušima testuje GAU

Japonci, jediná společnost se zkušeností atomového bombardování, nepropadají hysterii Z hlediska jaderné energetiky působí zemětřesení v Japonsku jako zátěžový test. Poprvé za šedesát let mírového využívání atomu sledujeme v praxi to, čemu se říká světově rozšířenou německou
30 Bře 2011

Římský klub a světová socialistická revoluce

Václav Klaus s oblibou označuje environmentalismus za nový komunismus – za hrozbu lidské svobodě. Jsou to jen taková laciná falešná slůvka? Anebo je environmentální hnutí s levicí opravdu nějak spojeno?
30 Bře 2011

Globalizace katastrofy

Začalo to pozdvižením lidu v Egyptě a rozšířilo se to kolem pobřeží Středozemního a Rudého moře do Perského zálivu. Otřesy jsou zaznamenány i v Číně.
30 Bře 2011

Pšenka opět kvetla

Drahé obilí vyneslo překvapivý zisk. Peníze sype i elektřina z bioplynekPřes všechny nářky zemědělce nepoložila krize ani sem tam nepřející počasí. Loňský více než šestimiliardový zisk svědčí o tom, že zemědělství si nevede špatně.
30 Bře 2011

Energie z jádra zabíjí méně lidí než uhlí a ropa

Při sledování havárie v japonské elektrárně Fukušima propadají evropští politici protijaderné hysterii. Němci odstavují starší elektrárny, eurokomisař Oettinger chce studii, jestli se unie obejde bez jádra.
30 Bře 2011

Paní Dano Drábová, hluboce se skláním

Vážená paní Drábová, teprve tváří tvář nebezpečí se ukazují skutečné osobnosti, ukazují se důvěryhodní lidé a Vy jste jedna z nich. Asi za mnoho občanů vyslovím upřímné poselství: děkujeme.
29 Bře 2011

Nenechte se zblbnout panikou Japonské tragedie

To co předvádí náš tisk a média už není o svobodě slova, ale o systematickém ohlupování veřejnosti a vytváření paniky.
29 Bře 2011

Jaderná hysterie nikomu nepomůže!

Havárie v Japonských jaderných elektrárnách po výpadku náhradních generátorů elektřiny spustila politické hysterčení po světě. Největší šílenství předvádí pí. Merkelová v Německu.
TOPlist